Składniki:
- 1 opakowanie wafli
- 1/2 szklanki mleka
- 2 szklanki mleka w proszku
- 1 kostka masła
- 1 szklanka cukru
- 1 łyżka kakao
Wykonanie:
Mleko, masło i cukier podgrzać do rozpuszczenia składników.
Dodać kakao i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Odłożyć dwa całe wafle, a resztę zmielić - ja mielę w maszynce do mięsa. Wsypać do masy czekoladowej i wymieszać. Dodać mleko w proszku i ucierać mikserem do całkowitego połączenia składników. Masę czekoladową wyłożyć na jeden wafel, przykryć drugim i schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.