Lubię korzystać z przepisów Siostry Anastazji. Są one efektowne w wyglądzie oraz wspaniałe w smaku. Postanowiłam wypróbować kolejny z nich. Ciasto, jak zwykle, wyszło wspaniałe. I dla oka, i dla podniebienia.
Składniki:
- 15 dkg margaryny
- 15 dag masa krówkowa
- 3 łyżki słodkiego mleka
- 2 łyżki płynnego miodu
- 30 dag płatków migdałowych
Bita śmietana I:
- 1/2 l. kremówki
- cukier puder do smaku
- 3 łyżeczki żelatyny
Bita śmietana II:
- 1/2 l. śmietany kremówki
- cukier puder do smaku
- 3 łyżeczki żelatyny
- kakao do koloru
Dodatki:
- paczka okrągłych biszkoptów
- masa krówkowa
- biszkopt z 4 jaj
Wykonanie:
Upiec biszkopt i wystudzić.Na zimny biszkopt wyłożyć masę krówkową ( wcześniej puszkę z masą zanurzyć na kilka minut w gorącej wodzie) Składniki na masę migdałową podsmażyć, wsypać płatki migdałowe i ponownie podsmażyć, wyłożyć na masę. Ubić pierwszą śmietanę dodając cukier i żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wody. Wyłożyć na masę migdałową. Ułożyć biszkopty, ubić drugą śmietanę z cukrem, żelatyną oraz kakao i wyłożyć na biszkopty. Całość można oprószyć startą czekoladą i schłodzić
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.