czwartek, 8 sierpnia 2013

Puszek

Lubię korzystać z przepisów Siostry Anastazji. Są one efektowne w wyglądzie oraz wspaniałe w smaku. Postanowiłam wypróbować kolejny z nich. Ciasto, jak zwykle, wyszło wspaniałe. I dla oka, i dla podniebienia.







Składniki:
  • 15 dkg margaryny
  • 15 dag masa krówkowa
  • 3 łyżki słodkiego mleka
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 30 dag płatków migdałowych

Bita śmietana I:
  • 1/2 l. kremówki
  • cukier puder do smaku
  • 3 łyżeczki żelatyny

Bita śmietana II:
  • 1/2 l. śmietany kremówki
  • cukier puder do smaku
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • kakao do koloru

Dodatki:
  • paczka okrągłych biszkoptów
  • masa krówkowa
  • biszkopt z 4 jaj

Wykonanie:
Upiec biszkopt i wystudzić.Na zimny biszkopt wyłożyć masę krówkową ( wcześniej puszkę z masą zanurzyć na kilka minut w gorącej wodzie) Składniki na masę migdałową podsmażyć, wsypać płatki migdałowe i ponownie podsmażyć, wyłożyć na masę. Ubić pierwszą śmietanę dodając cukier i żelatynę rozpuszczoną w 1/4 szkl. wody. Wyłożyć na masę migdałową. Ułożyć biszkopty, ubić drugą śmietanę z cukrem, żelatyną oraz kakao i wyłożyć na biszkopty. Całość można oprószyć startą czekoladą i schłodzić




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.

Sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z frużeliną jagodową

Jak już pisałam we wcześniejszych postach moja córka jest na diecie i mam ograniczone pole do popisu, więc staram się zrobić coś z produktó...