Podałam mój przepis na kandyzowaną skórkę z cytryny, a nie wspomniałam, że tak samo można zrobić skórkę z pomarańczy.
Składniki:
Wykonanie:
Wykonanie znajdziecie tutaj tylko zamiast skórki cytrynowej gotujemy skórkę pomarańczową:)
Tak przygotowaną skórkę możemy przechowywać około miesiąca. Dodaję ją do ciast lub herbaty.
Składniki:
- skórki obrane z 3 pomarańczy
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka cukru
Wykonanie:
Wykonanie znajdziecie tutaj tylko zamiast skórki cytrynowej gotujemy skórkę pomarańczową:)
Tak przygotowaną skórkę możemy przechowywać około miesiąca. Dodaję ją do ciast lub herbaty.
Jak długo to gotujesz bo to bardzo czasochłonne
OdpowiedzUsuńAlicia P, podałam link, gdyż tak samo przygotowuję skórkę cytrynową i pomarańczową. Tam masz całe wykonanie. Syrop z cukru gotuję do nitki, ale ile czasu to trwa-nie mam pojęcia:) Sprawdzam upuszczając kroplę syropu do szklanki z zimną wodą
Usuń