czwartek, 11 kwietnia 2013

Kandyzowana skórka z pomarańczy

Podałam mój przepis na kandyzowaną skórkę z cytryny, a nie wspomniałam, że tak samo można zrobić skórkę z pomarańczy.





Składniki:

  • skórki obrane z 3 pomarańczy
  • 1 szklanka wody
  • 1 szklanka cukru


Wykonanie:

Wykonanie znajdziecie tutaj tylko zamiast skórki cytrynowej gotujemy skórkę pomarańczową:)

Tak przygotowaną skórkę możemy przechowywać około miesiąca. Dodaję ją do ciast lub herbaty.


2 komentarze:

  1. Jak długo to gotujesz bo to bardzo czasochłonne

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Alicia P, podałam link, gdyż tak samo przygotowuję skórkę cytrynową i pomarańczową. Tam masz całe wykonanie. Syrop z cukru gotuję do nitki, ale ile czasu to trwa-nie mam pojęcia:) Sprawdzam upuszczając kroplę syropu do szklanki z zimną wodą

      Usuń

Kochani, z przykrością stwierdzam, że spam się szerzy i jestem zmuszona włączyć weryfikację.Nie nadążam z moderowaniem, za utrudnienia bardzo Was przepraszam i mam nadzieję, że wybaczycie mi te niedogodności.

Sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z frużeliną jagodową

Jak już pisałam we wcześniejszych postach moja córka jest na diecie i mam ograniczone pole do popisu, więc staram się zrobić coś z produktó...